Recept 3
Česneková vodka
Když někdo ve starém Rusku dostal chřipku nebo angínu, měl problémy s játry, prostatou, vysokým krevním tlakem nebo rakovinou, pak pil vodku s česnekem a paprikou, někdy ochucenou několika plátky cibule, šel do sauny a odpočíval. Mnozí lidé, mezi nimi i bohatí a slavní, doporučovali přátelům:
„Když to budete pít denně, nikdy nebudete nemocní“.
Západní výzkumníci v posledních deseti letech zjistili, že lidské tělo neumí přijmout všech známých asi 400 léčivých substancí z česneku, absorbuje z nich jen okolo 25-30 %. Je-li ovšem česnek vylouhován ve 40 % alkoholu, je jich tento extrakt schopný tělu dodat přes 65 %. Je potvrzenou skutečností, že česnek je velmi účinný zabiják bakterií, virů i plísní.
Recept na česnekovou vodku
Krok 1: Vodka
Volba vhodné vodky je pro vylouhování naprosto klíčová. Vyberte proto „ledovou“ vodku (premium), která byla nejméně třikrát destilovaná!
Krok 2: Přísady
1 středně velkou palici běžného bílého česneku
1 malou 2-3 cm čili papričku (habanero)
750 ml láhev výběrové vodky
litrovou zavařovací sklenici s dobře utěsnitelným víčkem
polévkovou lžíci krystalového cukru (10 gr)
Krok 3: Příprava
Vezměte tuhou palici sněhobílého česneku a rozdělte ji na stroučky, ale neloupejte je. Když začnete krájet stroučky na malé kousky, začněte měřit čas. Krájejte či rozsekejte je velmi rychle. Nakrájené stroučky musí zůstat 14 minut na vzduchu, ne o minutu déle.
Při 14 minutě shrňte všechny nakrájené kousky včetně slupky do sklenice, v níž už máme nalito 750 ml vodky.
Z důvodů, které nejsou dostatečně jasné, ale dobře známé, dojde po krájení na asi
30 sekund k rapidní tvorbě allicinu, pak tvorba ustane a zopakuje se znovu v 30 sekund. cyklech po 6 ¼ minutě. Během těchto 14 minut se ze stroučků uvolní nejen velké množství allicinu, ale tento allicin se na vzduch změní v nové, velmi důležité složky. Jedna z těchto složek je rozpustná v tucích, čili působí prostřednictvím lymfatického systému, zatímco další je rozpustná ve vodě a působí tedy prostřednictvím krve. Protože některé rakovinné buňky putují vodou (krví) a jiné zasev tucích (limfou), chrání vás tyto složky doslova od hlavy k patě. Tím, že vyčkáme zmíněných 14 minut, získáme velmi mocný super-efekt schopný zahubit veškeré formy patogenů.
Omyjte čili papričku (habanero), aby jste ji zbavili nežádoucích chemických prostředků. Odstaňte všechna semínka. Můžete ji použít celou, nebo rozkrojenou na dva tři díly.
Do vodky ve sklenici přidejte papričku a polévkovou lžíci (10 gr) krystalového cukru. Uzavřete víčko a sklenici dobře protřepte.